fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpenVliegvelden

IS probeerde Etihad-vlucht op te blazen

Twee terreurverdachten probeerden zaterdag 15 juli Etihad-vlucht EY451 van Sydney naar Abu Dhabi op te blazen. Zij stuurden een nietsvermoedend familielid naar de luchthaven met een zelfgemaakte bom in de tas, om het vliegtuig te nemen. De bom was verstopt in een vleesmolen. Dat zei de Australische politie vrijdag. De twee terreurverdachten werden zaterdag gearresteerd.

Luchtvracht
De onderdelen van de bom waren eerder per luchtvracht vanuit Turkije naar Australië gestuurd. De bom is uiteindelijk niet door de luchthavensecurity gekomen, mogelijk omdat de bagage te zwaar was. Volgens de politie was het hele complot geïnspireerd en aangestuurd door Islamitische Staat. Een van de officieren spreekt van de “meest zorgvuldig voorbereidde pogingen tot een aanslag ooit op Australische bodem.”

Gifgas
De twee mannen zouden ook van plan zijn een aanslag met gifgas te plegen in een mensenmassa, nadat bleek dat de aanslag op het vliegtuig was mislukt, meldt de politie. Hiervoor zou het gemaakte explosief worden ontmanteld.

De twee worden vandaag voorgeleid op verdenking van het voorbereiden en plannen van een terreuraanslag.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button