fbpx
IncidentenNaast het nieuwsNieuws

Qantas A380 en 747 keren om na defect – video

Twee vluchten van Qantas zijn donderdag omgekeerd na vertrek vanuit Sydney, vanwege een technisch mankement. Een Airbus A380, onderweg als vlucht QF7 naar Dallas, kreeg te maken met problemen aan de flaps. Een Boeing 747-400 op weg naar Johannesburg (vlucht GF63) maakte melding van een barst in een van de voorruiten.

Flaps
Qantas laat in een verklaring weten dat de flaps na de take-off niet teruggetrokken konden worden. “De gezagvoerder besloot terug te keren naar Sydney, omdat de vlucht naar Dallas een van de langste routes van Qantas is,” liet de maatschappij weten. Op de vliegradar is te zien dat de A380 voor de landing meerdere rondes heeft gevlogen. Het toestel heeft voor de kust brandstof gedumpt, voordat het landde in Sydney. Technici inspecteren het vliegtuig daar.

Voorruit
De 747 was al vier uur onderweg toen er in een van de voorruiten een barst ontstond. Volgens de maatschappij ging het om de buitenste laag glas van de drielaags ruit, waardoor er geen gevaar is ontstaan. De Boeing keerde terug en hoefde geen brandstof te dumpen. In Sydney wordt het ruit vervangen.

Qantas zegt voor de gestrande reizigers vervangende vluchten te verzorgen. Tot die tijd wordt vervoer naar huis aangeboden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button