fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Wizz Air grootste groeier onder prijsvechters

Het Hongaarse Wizz Air heeft over juli dit jaar de grootste groeicijfers genoteerd, binnen de Europese top van prijsvechters. De LCC’s zagen de afgelopen maand allemaal hogere passagiersaantallen, zo blijkt uit de maandcijfers van de maatschappijen.

Ryanair
Prijsvechter Ryanair boekte in juli een record. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar stapten 11 procent meer passagiers in. Vorig jaar vervoerde de maatschappij in juli 11,3 miljoen reizigers, dit jaar 12,6 miljoen. Volgens Ryanair is het de eerste Europese airline met meer dan 12 miljoen passagiers in een maand. Ook de bezettingsgraad nam met 1 procentpunt licht toe, tot 97 procent.

EasyJet
Het Britse easyJet zag het aantal passagiers groeien van 7,5 miljoen tot ruim 8,1 miljoen, een toename van 8,9 procent. De bezettingsgraad steeg met 1,1 procentpunt tot 96,8 procent.

Norwegian
Bij Norwegian stapten 3,4 miljoen passagiers in, dat is een plus van 15 procent. In juli 2016 waren dit ruim 2,9 miljoen. De vliegtuigen zaten ongeveer even vol als vorig jaar, circa 94 procent van de stoelen was bezet.

Wizz Air
Het aantal passagiers bij Wizz Air nam met ruim 23 procent toe. De budgetmaatschappij verwelkomde in juli 2,8 miljoen passagiers. Vorig jaar juli waren dit 2,3 miljoen. Ook de bezettingsgraad steeg, met 1,8 procent. De groei is vooral ontstaan door nieuwe bestemmingen en extra vliegtuigen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button