fbpx
MilitairNaast het nieuwsNieuws

747’s TransAero worden nieuwe Air Force One

De nieuwe Air Force One komt uit de Amerikaanse woestijn. De Air Force koopt twee al gebouwde 747-8’s bij Boeing. De twee toestellen moeten in 2024 de Amerikaanse president vervoeren.

Te duur
De Air Force was al langere tijd bezig met Boeing om de huidige 747-200’s te vervangen. President Donald Trump viel echter over de kosten van de nieuwe toestellen; de geraamde 4 miljard dollar vond hij te duur. Hoeveel Boeing krijgt voor de 747’s die nu gekocht zijn, is niet duidelijk.

Ombouw
Boeing krijgt van de Air Force een contract om twee 747-8’s om te bouwen naar Air Force One. De toestellen krijgen onder andere een eigen luchtafweersysteem en uitgebreide communicatie-apparatuur aan boord. De werkzaamheden moeten in 2019 beginnen, waarna de vliegtuigen in 2024 moeten vliegen. De huidige 747-200’s worden al sinds 1987 ingezet

Woestijn
De toestellen die omgebouwd worden, staan nu nog in de woestijn van Victorville. Daar worden veel toestellen opgeslagen als ze aan het einde van hun levensduur zijn, of als de koper na de bouw afziet van de koop.

TransAero
Een woordvoerder van Boeing bevestigt tegenover de Amerikaanse nieuwszender CNN dat de twee 747’s in eerste instantie bestemd waren voor de Russische maatschappij TransAero. Die carrier ging in 2015 failliet en liet veel vliegtuigbouwers achter met al gebouwde toestellen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button