LiefhebberNaast het nieuwsNieuwsOverig nieuws

Austrian neemt afscheid van Fokker 70

Austrian Airlines heeft definitief afscheid genomen van de Fokker 70. Dit meldt ch-aviation. Vorige maand werd de laatste vlucht uitgevoerd met het type. Ook de Fokker 100 wordt uitgefaseerd.

Alliance
Op 30 juli vloog de Fokker 70 voor het laatst voor de Lufthansa-dochter. Het toestel werd toen ingezet op de route Bologne-Wenen. Alliance Aviation Slovakia neemt het vliegtuig over. Dit is de dochter van het Australische Alliance, waar het Nederlandse ex-regeringsvliegtuig PH-KBX naartoe gaat. De Fokker 70’s van Austrian worden voor de nieuwe eigenaar naar Bratislava gevlogen.

Nog vier
In totaal had Austrian een vloot van 21 Fokker-toestellen, waarvan vijftien Fokker 100s en zes Fokker 70’s. Alle vliegtuigen gaan naar Alliance. In het najaar vliegen nog vier Fokker 100’s voor Austrian. In December moeten hiervan de laatste de vloot hebben verlaten. De Oostenrijkse maatschappij ruilt de toestellen in voor zeventien Embraer 195’s, afkomstig van Lufthansa.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen