fbpx
AirlinesFrequente reizigersNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Delta verbindt Schiphol en Orlando in zomer

Delta Air Lines verbindt vanaf het komende zomerseizoen Schiphol en Orlando International Airport met elkaar, zo laat de maatschappij weten. De Amerikaanse carrier vliegt dagelijks op de route.

Enige
Tussen beide luchthavens worden nu geen lijndiensten onderhouden. Martinair vloog de route tot de passagiersactiviteiten gestaakt werden. TUIfly vliegt nu wel twee keer per week vanaf Schiphol naar Orlando, maar landt op luchthaven Sanford, ongeveer 30 kilometer buiten de stad. “Onze nieuwe vluchtverbinding wordt de enige dagelijkse non-stop service tussen Amsterdam en Orlando, waarmee de toegang tussen deze steden verbetert,” zei Dwight James, Delta’s senior VP voor de trans-Atlantische markt.

Dagelijks
Delta verbindt de vliegvelden volgens Airlineroute vanaf 30 maart met elkaar. Op de route wordt een Boeing 767-300 ingezet. De vlucht wordt iedere dag uitgevoerd en landt rond 12.45 uur op Schiphol. De terugvlucht vertrekt 30 minuten later alweer en landt om 17.40 uur lokale tijd weer in Orlando.

Turn-around
Op het eerste gezicht lijkt het vluchtschema wat Delta voorstelt te krap, maar op Schiphol wisselt de luchtvaartmaatschappij bij veel vluchten van toestel. Op een aantal routes wordt de terugvlucht naar de Verenigde Staten standaard uitgevoerd door een vliegtuig wat al eerder op Schiphol geland is.

Trans-Atlantisch
Amsterdam is voor Delta de eerste trans-Atlantische bestemming vanuit Orlando. De maatschappij is op de luchthaven na Southwest Airlines de grootste carrier. Tussen april 2016 en maart 2017 vervoerde Delta 5 miljoen passagiers van en naar het vliegveld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button