fbpx
IncidentenOnderwerpenVliegvelden

Air Canada Rouge en LOT raken elkaar op Toronto

Een Boeing 767 van Air Canada Rouge is zaterdagavond beschadigd geraakt nadat een Boeing 787 van LOT het toestel met de vleugel schampte. Niemand raakte gewond.

Vleugels
Het voorval gebeurde aan de gate op het vliegveld van Toronto. Op foto’s is te zien hoe de achtervleugel van de 787 de wingtip van de 767 van Air Canada Rouge raakte. De wingtip is door de achtervleugel gegaan.

Onduidelijk
Het Air Canada Rouge toestel was even daarvoor vanuit Punta Cana geland. Rond dezelfde tijd stond de LOT Boeing 787 gepland om te vertrekken naar Warschau. De oorzaak van het incident is nog onduidelijk. Geen van de inzittenden van beide toestellen raakten gewond. Wel liepen de beide vliegtuigen flinke schade op. De vlucht naar Warschau werd geannuleerd.

Air Canada
Air Canada Rouge is onderdeel van Air Canada. Dat kwam vorige maand groot in het nieuws na een incident op de luchthaven van San Francisco. Een Airbus A320 van Air Canada vloog daar tijdens de landing rakelings over een geparkeerde Boeing 787 van United.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button