fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

CEO: ‘naam Brussels Airlines blijft’

De naam Brussels Airlines blijft voorlopig bestaan als de maatschappij geïntegreerd wordt in Eurowings. Dit zegt CEO Bernard Gustin van Brussels Airlines tegen Air Transport World.

Brussels
Moederbedrijf Lufthansa voegt Brussels Airlines samen met Eurowings om de positie van de Belgische carrier te versterken. Daarbij blijft de naam van de carrier behouden. “Er is geen reden om die op korte termijn te veranderen”, aldus CEO Bernard Gustin.

Lufthansa
Ondanks die uitspraak stelt Gustin dat uiteindelijk de markt bepalend is. Met Lufthansa heeft hij een grote naam bij zich. “Hoeveel geld ik ook in India zou uitgeven aan marketing, zonder de grootte van Lufthansa zou ik nooit een merk zijn”, stelt hij.

Merknaam
Lufthansa Group is sinds december 2016 volledig eigenaar van de Belgische carrier. Volgens Gustin moet het moederbedrijf een manier vinden waarin de afzonderlijke merken toch kunnen blijven bestaan. Een merknaam is volgens de Belgische CEO een marketing-ding en niet iets van aandeelhouders. “Als de markt een nieuwe naam wil, krijgen we een andere naam dan Brussels Airlines. Als de markt onze naam de oplossing vindt, behouden we de naam”, aldus Gustin.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button