fbpx
Naast het nieuwsNieuwsOpmerkelijk

Kazachse website onder vuur na naakte reclame

Een Kazachse vergelijkingswebsite dacht met een ludieke reclame meer klanten te trekken. De stewardessen en piloten in de video’s trekken vooral de aandacht doordat ze schaars gekleed zijn.

Stewardessen
Chocotravel is een vergelijkingswebsite waarop Kazakken hun tickets kunnen vergelijken. Naast vliegtickets kunnen ook hotelovernachtingen, treinkaartjes, bustickets en huurauto’s geboekt worden. In de reclame zijn stewardessen te zien die behalve een hoedje niet veel aan hebben. Dat beeld leidt op internet tot veel commentaar omdat dit beeld seksistisch zou zijn.

Seksisme
De eigenaar van de website verdedigt zich op Facebook en stelt dat er geen sprake is van seksisme. “We hebben een video gemaakt met vrouwen en ook met mannen”, zegt Nikolay Mazentsev. Hij geeft toe dat de film uitdagend is, maar zegt dat hij met de advertentie niemand wilde kwetsen. Met de advertentie is “evenveel te zien als op ieder strand of zwembad”, meent Mazentsev.

Aandacht
De reclamecampagne lijkt zijn doel in ieder geval bereikt te hebben, concludeert de baas van de website. “We proberen ervoor te zorgen dat je niet teveel betaald als je een ticket koopt. Het lijkt erop dat we daar wel aandacht voor gekregen hebben”, aldus Mazentsev.

Naast de clip met stewardessen heeft de website ook een reclame gemaakt met piloten

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button