fbpx
Frequente reizigersNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Changi Terminal 4 opent haar deuren

De nieuwe Terminal 4 van Singapore Changi Airport heeft vandaag haar deuren geopend. De terminal is nog niet in gebruik, maar kan alvast worden bezocht door geregistreerde gasten. Ieder uur kunnen 1.500 geïnteresseerden een kijkje nemen in het moderne gebouw.

Rondleidingen
De luchthaven geeft tot 20 augustus rondleidingen met behulp van een speciale app. Bezoekers kunnen zo meer te weten komen over de nieuwe faciliteiten en eigenschappen van Terminal 4, terwijl ze erdoorheen lopen. Changi verwacht zo’n 15.000 mensen de komende weken.

Tests
Totdat de terminal door reizigers gebruikt wordt loopt er nog een uitvoerige testperiode, waarin de systemen worden getest. Ook wordt er geoefend met de afhandeling van vliegtuigen aan de gates. Onder meer AirAsia, Korean en Vietnam Airlines maken later dit jaar gebruik van T4.

Productiviteit
Het complex werd eind vorig jaar na drie jaar bouwen opgeleverd. Sindsdien is de terminal helemaal ingericht. Terminal 4 heeft bij openstelling een capaciteit van 16 miljoen passagiers per jaar, waarmee Changi 82 miljoen reizigers kan verwerken. Er zullen vooral narrow-body toestellen aanmeren. Terminal 4 moet een snelle turn-around tijd kunnen leveren. Ook heeft de terminal een hogere productiviteit, waarmee 10 procent minder staf nodig is ten opzichte van de grotere Terminal 3.

Daarnaast is ook een nieuwe toren voor de luchtverkeersleiding gebouwd. Vanuit het 68 meter hoge bouwwerk worden vliegtuigen begeleid op de apron en taxiwegen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button