Naast het nieuwsNieuwsOpmerkelijk

Delta in rechtszaak wegens schade duur schilderij

Delta Air Lines is aangeklaagd voor het veroorzaken van schade aan een duur schilderij. Dat meldt de New York Post. Het schilderij werd door Delta vervoerd voor veilinghuis Christie’s van New York naar Californië.Abstract
Het gaat om een schilderij van Gerhard Richter uit zijn “Abstraktes Bild” collectie. In februari werd het naar de vestiging van Christie’s aan de westkust vervoerd. Daar kwam het volgens de eiser aan met 2,6 miljoen dollar schade. Voor vertrek zou het in goede conditie zijn geweest.

Sue
Verzekeringsmaatschappij Zurich American klaagt namens Christie’s Delta aan bij het federale hof in Manhattan. Volgens de verzekeringsmaatschappij heeft de schade de waarde van het schilderij aanzienlijk verminderd. Delta wil volgens de NY Post niet reageren.

Richter
Gerhard Richter (Dresden, 9 februari 1932) is een Duits kunstschilder. Samen met Sigmar Polke en Konrad Lueg was hij de grondlegger van het kapitalistisch realisme. Drie van zijn latere Abstraktes Bild-werken werden verkocht voor 34 tot 45 miljoen euro. Een record voor een nog levende Europese schilder.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen