IncidentenNaast het nieuwsNieuwsOverig nieuws

Gewonden door turbulentie American-vlucht – video

Een Airbus A330-300 van American Airlines kreeg zaterdag te maken met zware turbulentie. Het toestel was onderweg van Athene naar Philadelphia als vlucht AA759. Tien inzittenden raakten gewond.

Nat
Het toestel met registratie N276AY was begonnen aan de daling toen het in de buurt van de Amerikaanse kust werd getroffen door de turbulentie. Volgens Amerikaanse media serveerde het cabinepersoneel op dat moment drinken aan de passagiers. Door de schudding vloog het drinken meer dan een meter omhoog, waardoor het cabineplafond net als de passagiers en crew nat werden. Tijdens de turbulentie was de verlichting voor het teken ‘riemen vast’ aangezet, laat American weten in een verklaring.

Gewond
Het toestel is 35 minuten later veilig geland. Volgens American raakten drie passagiers en zeven crewleden gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. In totaal waren er 287 passagiers en 12 bemanningsleden aan boord.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button