fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

KLM schrapt krant volledig op Europese vluchten

Met ingang van deze maand deelt KLM helemaal geen kranten meer uit op Europese vluchten, ook niet aan businessclass-passagiers. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky. Eerder nam KLM al afscheid van de papieren krant in economyclass op alle bestemmingen.

Papieren
Eind maart dit jaar maakte KLM bekend dat de papieren krant met ingang van het zomerseizoen niet meer beschikbaar zou zijn in economyclass, op zowel Europese als intercontinentale vluchten. Deze bleef nog wel beschikbaar voor alle businessclass-passagiers. Maar op de Europese vluchten is deze met ingang van 1 augustus helemaal van boord verdwenen.

Planning
Volgens de woordvoerder van KLM “staat niet op de planning” om de papieren krant op alle vluchten volledig in de ban te doen, dus ook op de intercontinentale bestemmingen voor de businessclass. KLM-passagiers kunnen die toch een krant willen lezen, kunnen gebruikmaken van de KLM media app. Deze werd in oktober vorig jaar geïntroduceerd. Bij de introductie waren via die app dertien krantentitels beschikbaar, eind maart was dat uitgebreid naar twintig titels.

Onbeperkt
Wie een KLM-vlucht heeft geboekt, kan kranten en tijdschriften downloaden via die app. Door in te loggen met de vluchtgegevens of via de KLM- of Flying Blue-account. Vanaf 30 uur voor vertrek is te zien welke titels te downloaden zijn. Businessclass-passagiers hebben onbeperkt toegang tot het hele aanbod. Voor reizigers in economyclass, is dit mede afhankelijk van het feit of zij al dan niet lid zijn van het frequent flyer-programma van KLM en welke status ze hebben.

Kosten
Niet-leden kunnen twee kranten en twee tijdschriften lezen, voor leden met de Ivory-status is dat het dubbele. Vanaf Silver geldt net zoals voor alle businessclass-passagiers, dat zij onbeperkt toegang hebben. Het schrappen van de kranten scheelt KLM in de kosten. Niet alleen hoeven de kranten niet meer aangeschaft en vervoerd te worden naar de toestellen, het scheelt ook veel aan gewicht onderweg en dus kerosine.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button