AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessional

KLM maandrecord: meer dan 3 miljoen passagiers

KLM heeft voor het eerst in haar bestaan meer dan drie miljoen passagiers vervoerd in één maand. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd tegenover Up in the Sky.Record
KLM kwam in juli uit op 3,087 miljoen passagiers. Vorig jaar in dezelfde maandwaren er nog 2,9 miljoen passagiers. De zomer zijn de topmaanden voor de maatschappij. Vorig jaar augustus werden er 2,8 miljoen reizigers vervoerd.

Opsplitsing
Van die drie miljoen reisden er 993 duizend naar een long-haul bestemming. Deze vliegtuigen waren voor 92 procent gevuld. De andere 2,1 miljoen mensen vlogen op short of medium-haulbestemmingen. Deze toestellen waren voor 90 procent gevuld.

2016
In 2016 groeide KLM al voor het eerst boven de 30 miljoen passagiers. Ook voor 2017 wil de maatschappij een nieuw record vestigen. Het streven is volgens topman Elbers de 40 miljoen aan te tikken. Dit is wel inclusief Transavia-passagiers.

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen