Foto artikelNaast het nieuwsNieuwsOverig nieuws

Zo ziet de nieuwe pier op Schiphol eruit – Foto

Zo komt de nieuwe pier op Schiphol eruit te zien.

Animatie
Uit de computeranimatie van de pier kan opgemaakt worden dat de pier twee verdiepingen met krijgt, met grote raampartijen. Ook is veel zitruimte te zien. Ondanks dat het bord ‘A9’ te zien is, zal dit niet de naam worden. Topman van Schiphol Jos Nijhuis zegt al langer dat het niet de naam ‘A-pier’ krijgt, omdat er verwarring kan ontstaan tussen de uitspraak in Engels en Nederlands. De definitieve naam wil Schiphol nog niet bekend maken.

©Capezed/Schiphol

Nieuw
Met de bouw van de nieuwe pier en terminal wil Schiphol aan het groeiend aantal reizigers en vliegtuigen tegemoet komen. De luchthaven verwacht hier ieder jaar zo’n 14 miljoen reizigers te verwelkomen. De nieuwe terminal komt ten zuiden van Schiphol Plaza en wordt verbonden met de bestaande terminal. Cepezed en cepezedinterieur ontwerpen de nieuwe pier voor Schiphol.

Gates
De nieuwe flexibele pier wordt gebouwd ter hoogte van vrachtstation 1. Er komen acht nieuwe gates bij: vijf voor narrow-body vliegtuigen aan de noordzijde en drie voor wide-body vliegtuigen aan de zuidzijde. De gates aan de zuidzijde zijn ook geschikt voor zes narrow-body vliegtuigen. In een later stadium komen er waarschijnlijk nog twee extra wide-body gates aan de zuidzijde van de nieuwe pier. Hiervoor moet het vrachtgebouw van KLM gesloopt worden.

Planning
Begin 2016 zijn de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe pier en terminal zichtbaar gestart. Sinds enige tijd wordt er op het platform gewerkt. De opstelplaatsen voor vliegtuigen waar passagiers met bussen naar toe gaan, zijn verplaatst en de grond is bouwrijp gemaakt. Naar verwachting is de nieuwe pier eind 2019 klaar. De terminal volgt in 2023.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close