Frequente reizigerNaast het nieuwsOpmerkelijk

Strikte dresscode voor passagiers bij Saudia

Saudia, ook wel bekend als Saudi Arabian Airlines, waarschuwt passagiers dat zij niet te bloot aan boord mogen stappen. De maatschappij heeft om dat duidelijk te maken een dresscode geplaatst op haar website, zo meldt de BBC.Voorschriften
Een kledingstijl die ertoe kan leiden dat andere passagiers zich oncomfortabel of beledigd voelen is verboden, zo zegt Saudia. Het SkyTeam-lid geeft de volgende voorbeelden van kleding die onacceptabel is:

– Vrouwen die hun armen en benen niet bedekken, of te dunne of strakke kleding dragen.
– Mannen die in een korte broek lopen.

De Arabische maatschappij laat op haar website weten het recht te hebben om passagiers die zich niet aan de kledingvoorschriften houden te weigeren of uit het vliegtuig te zetten.

Strikte handhaving
Saudia lijkt de dresscode strikt te handhaven: sommige passagiers melden op Twitter dat zij nieuwe kleding op de luchthaven moesten kopen om toegelaten te worden op hun vlucht.

Amsterdam
Hoewel Saudia passagiersvluchten uitvoert naar diverse bestemmingen in Europa, hoort Amsterdam daar niet bij. Wel zijn de vrachtvliegtuigen van de maatschappij regelmatig op Schiphol te zien.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen