fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

‘Amerikaans sportteam koopt twee Boeing 767’s’

Het Amerikaanse American Football-team The New England Patriots heeft twee Boeing 767’s gekocht om de spelers en het ondersteunende personeel naar uitwedstrijden te vervoeren, zo meldt ESPN.

Eerste team
The New Engeland Patriots is het eerste NFL-team dat eigen vliegtuigen koopt. De laatste tijd zijn de kosten voor chartervluchten binnen de VS flink gestegen, waardoor de directie het voordeliger achtte om zelf 767’s aan te schaffen.

De toestellen zullen gestationeerd worden op de luchthaven van Providence in Rhode Island. Het American Football-team heeft er twee gekocht om altijd een reservetoestel beschikbaar te hebben.

Comfortabel
Volgens ESPN zijn de vliegtuigen volledig voorzien van businessclass-stoelen zodat spelers en personeel comfortabel vervoerd kunnen worden. De livery is helemaal in de stijl van The New Engeland Patriots.

Het is niet duidelijk hoeveel de club voor de 767’s betaald heeft en waar ze vandaan komen. Als de toestellen niet nodig zijn, dan worden ze verhuurd aan derde partijen voor chartervluchten.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button