AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

Emirates: Amerikaanse airlines verspreiden onzin

Emirates-topman Tim Clark heeft woensdag in een opiniestuk voor Fox News keihard uitgehaald naar de drie grote Amerikaanse maatschappijen: Delta, American en United. Hij beschuldigt hen van het verspreiden van misinformatie over Emirates en vindt dat ze hun energie beter kunnen steken in het leveren van een goed product.Beschuldigen
De Grote Drie voeren al enige tijd een campagne waarin zij Emirates beschuldigen van het ontvangen van staatssteun en het bieden van oneerlijke concurrentie. Volgens Clark is het doel daarvan duidelijk: “Ze willen hun dominantie op de Amerikaanse markt beschermen door de Open-Skies-overeenkomst met de Verenigde Arabische Emiraten op te zeggen en Emirates’ toegang tot de markt te blokkeren.”

Geen staatssteun
Volgens Clark klopt het niet dat Emirates staatssteun zou krijgen. “We zijn heel transparant geweest over het feit dat we op commerciële basis opereren en geen subsidies ontvangen.” Hij vervolgt: “We hebben een rapport van 210 pagina’s naar de Amerikaanse overheid gestuurd waarin de claims van de Grote Drie volledig ontkracht worden. Daarnaast zijn onze jaarcijfers, gecontroleerd door accountantsbureau PWC, gewoon op onze site te vinden.”

Hypocriet
De topman van Emirates vindt de Amerikaanse maatschappijen hypocriet en beweert dat zij zelf op vele manieren door de staat geholpen worden: “De Grote Drie vinden het prima om overheidsvoordelen te ontvangen als het hen uitkomt.” Als voorbeelden noemt hij onder andere hun 15 miljard dollar bail-out na 9/11 in 2001, pensioenverminderingswetten, beschermde slots op Amerikaanse luchthavens en steun van lokale overheden.

Betere service
Aangezien Delta, American en United bij de meest winstgevende luchtvaartmaatschappijen ter wereld horen, moeten ze volgens Clark ophouden met klagen over Emirates en gewoon hun service verbeteren. “De Grote Drie willen terug naar de tijd waarin ze hoge prijzen konden vragen voor een slecht product, maar ze kunnen beter hun grote hoeveelheid middelen gebruiken om concurrerend te worden in het huidige systeem.”

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.