LiefhebberNaast het nieuwsNieuws

Doek valt bijna voor de A340-500

Etihad heeft haar laatste Airbus A340-500 zaterdag naar het vliegtuigenkerkhof in Teruel, Spanje gevlogen, zo meldt Ch-aviation. Daardoor is dit type Airbus weer een stuk zeldzamer geworden.

Tien jaar
De gepensioneerde A340-500, met de registratie A6-EHD, is pas tien jaar oud, maar dat was voor Etihad geen reden om het te behouden. In juni was het toestel voor het laatst te zien op Schiphol.

Laatste maatschappijen
Er is nu slechts één reguliere passagiersmaatschappij over die de A340-500 inzet op lijnvluchten: Azerbaijan Airlines (twee stuks). Daarnaast is er nog eentje te huren bij chartermaatschappij Hi Fly.

Als bovenstaande twee maatschappijen ook afscheid nemen van hun A340-500, dan volgt het vliegtuig het pad van de MD-11 en zal het niet meer in commerciële passagiersdienst te vinden zijn. Wel blijven er enkele als privé- en regeringstoestel vliegen.

Geen succes
De A340-500 werd vijftien jaar geleden voor het eerst geproduceerd en sindsdien zijn er 34 van de band gerold. Hoewel het viermotorige toestel een groot vliegbereik heeft, is het door gebrekkige efficiëntie nooit een succes geworden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen