fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpen

KLM ruilt weer order voor 787-9 om

KLM groeit hard en heeft meer capaciteit nodig. Om die reden heeft de maatschappij besloten om weer een order voor de Boeing 787-9 om te ruilen voor de grotere Boeing 787-10, zo bevestigt een woordvoerder tegenover Up in the Sky.

Totale bestelling
Door de omruil ontvangt KLM nu in totaal dertien 787-9’s en acht 787-10’s. Hoeveel stoelen KLM in de laatstgenoemde vliegtuigen zal plaatsen is nog niet bekend, maar in standaardconfiguratie biedt de 787-10 plaats aan 40 passagiers extra ten opzichte van zijn kleine broertje.

Tweede keer
Het is de tweede keer dat KLM haar bestelling voor de 787-10 vergroot. Eerst zouden er zes toestellen bij het Nederlandse bedrijf in dienst treden, maar eind vorig jaar werd er ook al een 787-9 omgeruild voor dit grotere type. Het is niet bekend hoeveel KLM moet bijbetalen voor de upgrade.

787-10 Dreamliner roll-out (c) Boeing

Naar verwachting wordt de eerste 787-10 in 2019 aan de maatschappij geleverd.

Met dank aan lezer Richardonaviation voor de tip!

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button