AirlinesFinancieelOnderwerpProfessional

American en China Southern ronden aandeeldeal af

American Airlines heeft 2,68 procent van de aandelen van China Southern gekocht. De Amerikaanse maatschappij betaalde ongeveer 1.55 miljard Hong Kong Dollar voor de aandelen. Dit meldt FlightGlobal.

American mag door de aandelenruil een toezichthouder in het bestuur van de Chinese maatschappij neerzetten. Deze persoon heeft geen stemrecht en dus weinig concrete invloed op het beleid van China Southern.

Aandelen
De deal werd in maart dit jaar al aangekondigd. American is de enige maatschappij die aandelen heeft in China Southern.

Toestemming
Bij de presentatie van de kwartaalcijfers van American, eind juli, was nog onduidelijk wanneer de deal afgerond zou worden. Volgens FlightGlobal stelde American de afronding uit omdat er eerst toestemming moest zijn de autoriteiten.

Vlucht
Als onderdeel van de samenwerking gaat American vluchten uitvoeren tussen Los Angeles en Beijing. Op die route vliegen beide maatschappijen nu nog niet. China Southern is de tweede maatschappij op de luhcthaven van Peking.

September
American heeft nog tot 16 september de tijd om de eerste vlucht uit te voeren. Als dat niet voor die datum gebeurt, kan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit de landingsrechten op de route weer intrekken.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close