AirlinesIncidentenOnderwerp

Amerikaans bedrijf wil zoektocht MH370 hervatten

Een Amerikaans bedrijf wil de zoektocht naar het wrak van vlucht MH370 gratis hervatten. Ocean Infinity is gevraagd door de nabestaanden van de passagiers van het toestel, meldt Bloomberg.Zoektocht
De Boeing 777-200 van Malaysia Airlines verdween op 8 maart 2014 van de radar tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Aan boord van het toestel bevonden zich 239 mensen. China, Malaysia en Australië zochten tot begin januari naar het wrak. Bij die zoektocht werd 120 duizend vierkante kilometer zeebodem doorzocht, maar werd geen vliegtuig gevonden.

Robots
Nabestaanden van de passagiers houden de Maleisische overheid verantwoordelijk voor de mislukte zoektocht. Ze vroegen het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity om de zoektocht opnieuw uit te voeren. Tegenover Bloomberg bevestigt het bedrijf dat ze een aanbod gedaan hebben aan de Maleisische regering om met onderwaterrobots opnieuw te zoeken.

Risico
Het bedrijf neemt een financieel risico omdat de zoektocht in eerste instantie gratis is. Alleen als Ocean Infinity ontdekt waar de wrakstukken liggen, krijgt het bedrijf een beloning van de nabestaanden. Hoe hoog die beloning is, is niet duidelijk.

Zoekgebied
In welk gebied Ocean Infinity wil zoeken, is niet duidelijk. De enige tastbare aanwijzingen die gevonden zijn, spoelden aan op Mauritius en La Réunion, eilanden voor de kust van Afrika. De zoektocht van Maleisië, Australië en China, vond vele duizenden kilometers oostelijker plaats.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.