AirlinesIndustrieOnderwerpProfessional

Boeing begint bouw eerste 787-9 voor Qantas

Boeing is in Everett begonnen met de final assembly van de eerste Dreamliner voor Qantas. Dit meldt de maatschappij via Instagram.

Qantas heeft bij Boeing acht 787-9’s besteld. De toestellen vervangen de 747’s en moeten de maatschappij rechtstreekse toegang tot Europa bieden. Met de 787 opent de Australische flagcarrier directe vluchten tussen Perth en Londen. Nu is Europa vanuit Australië alleen maar bereikbaar met een tussenstop.

Vliegbereik
Het vliegbereik van de 787 maakt het voor Qantas mogelijk nieuwe routes te openen die voorheen buiten bereik waren. Vanuit Melbourne in het oostelijk deel van Australië, is een verbinding met Dallas mogelijk. Daarnaast wordt Sydney-Chicago overwogen. “Er zijn tal van verschillende opties”, aldus topman Alan Joyce eerder.

Indeling
Qantas rust de 787’s uit met drie klassen, waaronder premium economy. In de toestellen is ruimte voor 236 passagiers. Dat is fors minder dan de 747; daar gaan 364 passagiers in. In de economy class hebben passagiers meer ruimte en een volledig nieuwe stoel. Er is meer in flight entertainment, alle stoelen hebben een USB-aansluiting en het touchscreen is groter. In de businessclass krijgen passagiers de gangbare 1-2-1 opstelling.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close