fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Boeing begint bouw eerste 787-9 voor Qantas

Boeing is in Everett begonnen met de final assembly van de eerste Dreamliner voor Qantas. Dit meldt de maatschappij via Instagram.

Qantas heeft bij Boeing acht 787-9’s besteld. De toestellen vervangen de 747’s en moeten de maatschappij rechtstreekse toegang tot Europa bieden. Met de 787 opent de Australische flagcarrier directe vluchten tussen Perth en Londen. Nu is Europa vanuit Australië alleen maar bereikbaar met een tussenstop.

Vliegbereik
Het vliegbereik van de 787 maakt het voor Qantas mogelijk nieuwe routes te openen die voorheen buiten bereik waren. Vanuit Melbourne in het oostelijk deel van Australië, is een verbinding met Dallas mogelijk. Daarnaast wordt Sydney-Chicago overwogen. “Er zijn tal van verschillende opties”, aldus topman Alan Joyce eerder.

Indeling
Qantas rust de 787’s uit met drie klassen, waaronder premium economy. In de toestellen is ruimte voor 236 passagiers. Dat is fors minder dan de 747; daar gaan 364 passagiers in. In de economy class hebben passagiers meer ruimte en een volledig nieuwe stoel. Er is meer in flight entertainment, alle stoelen hebben een USB-aansluiting en het touchscreen is groter. In de businessclass krijgen passagiers de gangbare 1-2-1 opstelling.

 

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button