AirlinesIndustrieOnderwerpProfessional

Frankfurt Hahn definitief Chinees eigendom

Luchthaven Frankfurt Hahn is definitief in Chinese handen. De luchthaven is overgenomen door de Chinese HNA Group, dat  15 miljoen euro overmaakt.De deal tussen het bedrijf en de deelstaat Rijnland-Palts werd in maart al bekendgemaakt, maar moest toen nog wel worden afgerond. Dat is eerder deze week gebeurd. Een Duitse dochteronderneming van HNA Group is nu voor 82,5 procent eigenaar van de luchthaven. De resterende aandelen zijn in handne van de Duitse deelstaat Hessen.

Subsidie
HNA betaalt 15,1 miljoen voor de luchthaven en brengt de aandelen onder bij de Duitse dochteronderneming HNA Airport Group. Voor de aankoop kreeg HNA een subsidie van 25 miljoen van de Europese Unie. Dat geld moet gebruikt worden om het vliegveld op te knappen.

Passagiersroutes
Frankfurt Hahn wordt vooral gebruikt door vrachtmaatschappijen en low-cost carriers Ryanair en Wizz Air. Bij vrachtmaatschappijen is de luchthaven in trek omdat het veld 24 uur per dag open is. HNA Group liet eerder weten drie extra passagiersroutes en drie vrachtroutes te willen openen vanaf de luchthaven. Welke maatschappijen dat zouden moeten doen, is nog onduidelijk. HNA Group heeft zowel passagiers- als vrachtmaatschappijen in de eigen gelederen.

HNA Group
HNA Group is een enorm bedrijf dat opereert in de luchtvaart en toerisme. Er zijn diverse Chinese maatschappijen ondergebracht zoals Hainan Airlines, Yanghtze River Express, Beijing Capital Airlines en Hong Kong Airlines. Het bedrijf heeft een totale vloot van 1250 vliegtuigen. Hahn Airport wordt het veertiende vliegveld dat onder HNA valt. Alle andere vliegvelden bevinden zich in China en zijn wat onbekender in Europa.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.