AirlinesOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Qatar vertrouwt op levering A350-1000 in 2017

Qatar Airways neemt voor het einde van 2017 de eerste A350-1000 af. Dat herhaalde CEO Akbar al Baker tijdens een persconferentie in Doha, meldt Air Transport World.Launch-customer
De golfmaatschappij is de launch-customer van de grootste variant van de A350. Het toestel moet worden ingezet naar de Verenigde Staten, Azië en Europa.

Verzekerd
Airbus heeft Qatar verzekerd dat het toestel voor 2018 geleverd wordt, stelde Al Baker. “Het toestel wordt nu gecertificeerd. Airbus heeft ons verzekerd dat we het toestel later krijgen, maar dat we het wel ontvangen voor het einde van het jaar.”

Grillig
De relatie tussen Qatar Airways en Airbus is grillig. De maatschappij heeft grote orders uitstaan voor de A320neo en A350 en is daarnaast één van de gebruikers van de A380. Bij al die vliegtuigtypes verliep de levering tot nu toe niet zonder slag of stoot. De A320neo werd op het allerlaatste moment geweigerd door de maatschappij en ook over de A350-900 was Qatar in eerste instantie niet tevreden.

Late levering
De leveringen van de A320neo en A350-900 liggen bij Airbus al maanden achter op schema. Door die problemen kan Qatar volgens Al Baker onvoldoende uitbreiden. De maatschappij heeft 37 A350-1000’s besteld.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.