fbpx
MilitairNaast het nieuws

‘Gecrashte Osprey botste op transportschip’

De MV-22 Osprey van de Amerikaanse Marine die vorige week zaterdag crashte in Australië, raakte eerst het helikopterdek van het amfibisch transportschip waar het toestel moest landen. Dit meldt FlightGlobal.

De MV-22 crashte zaterdagavond voor de kust van Australië. Bij de crash kwamen drie mariniers om het leven. Het wrak van het toestel werd dinsdag gevonden.

Botsing
Volgens een marinerapport crashte de Osprey tijdens de final approach op het helikopterdek van de USS Green Bay en stortte het toestel daarna in zee. De weersomstandigheden werden ten tijde van de crash als ‘goed’ omschreven. Het toestel nam deel aan een grootschalige militaire oefening met Amerikaanse en Australische vliegtuigen en schepen. Vanwege de oefening waren er een aantal MV-22 Ospreys aan boord.

Tiltrotor
De Bell Boeing V-22 Osprey is het eerste tiltrotor toestel dat in serie wordt geproduceerd. De unieke eigenschappen (opstijgen en landen als een helikopter, maar vliegen als een vliegtuig) maken de Osprey zeer geschikt voor militaire operaties. Zowel het Amerikaanse marinierskorps (US Marines) en de Amerikaanse luchtmacht (USAF) hebben het toestel in gebruik.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button