AirlinesOnderwerpProfessional

Weer volledige licentie voor Alitalia

Alitalia heeft weer een volledige licentie. De Italiaanse luchtvaartautoriteit gaf de maatschappij donderdag de volledige licentie terug.In mei werd de licentie van de maatschappij nog ingeperkt omdat het bedrijf onder curatele kwam te staan. Alitalia verkeert al tijden in grote financiële problemen. De nieuwe bewindvoerders hebben het bedrijf te koop gezet.

Toewijding
Volgens de luchtvaartautoriteiten tonen de bewindvoerders zich voldoende toegewijd om de reguliere operaties bij de luchtvaartmaatschappij door te laten gaan. Daarom is besloten de beperkingen die eerder werden opgelegd, weer op te heffen.

Overname
Alitalia mag van de Italiaanse overheid verkocht worden aan een buitenlandse koper. In een eerste ronde meldden zich tien partijen, waaronder veel concurrerende luchtvaartmaatschappijen. In die ronde ging het om niet-bindende biedingen. Vanaf oktober kunnen definitieve biedingen gedaan worden.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.