Naast het nieuwsNieuwsTravelWegdromen

Wegdromen van Bonaire | Video

Het eiland Bonaire is gelegen in de Caribische zee en vormt samen met Curaçao en Aruba de ABC-eilanden. De hoofdstad van het eiland is Kralendijk, waar zich tevens ook de internationale luchthaven bevindt. Met een oppervlakte ter grootte van Ameland is Bonaire het op één na grootste ABC-eiland.Tot 2010 behoorde de reeks eilanden tot de Nederlandse Antillen. Hedendaags is Bonaire een bijzondere gemeente van Nederland; nog altijd wordt er Nederlands gesproken en kan je er volop Nederlandse snacks bestellen als frikandellen en kroketten. Met nog geen 20.000 inwoners verwelkomde het eiland in 2015 400.000 toeristen, waarvan de meesten per boot aankomen. Met 60 procent is het grootste gedeelte van de toeristen van Nederlandse afkomst.

Het klimaat in Bonaire is zeer constant vanwege het feit dat het dicht bij de evenaar ligt. Door het tropisch klimaat is het relatief vochtig en valt er jaarlijks gemiddeld 50 cm regen op het eiland. De maanden januari en februari behoren tot de koelste maanden, met gemiddelde temperaturen van rond de 29 graden. Kortom, het hele jaar door zomers weer!

Bonaire heeft veel te bieden aan sportfanaten: kajakken door mangroven, windsurfen of op jeepsafari om het eiland beter te verkennen. Daarnaast is Bonaire een echt duikparadijs; doordat Bonaire buiten de orkaanzone valt is het kwetsbare koraal geheel intact. Het duikparadijs is razend populair en wordt vaak het ‘Divers Paradise’ genoemd. Bonaire heeft alles wat je hartje begeert van hagelwitte zandstranden tot de meest ongerepte en unieke riffen ter wereld.

Klein Bonaire
Voor de kust bij Kralendijk is het eiland Klein Bonaire te vinden. Het onbewoonde eiland is makkelijk bereikbaar per kajak of watertaxi. Op het rif eiland komen diverse diersoorten voor, waaronder vogels, leguanen en schildpadden. Op de zoutwatermeren van Klein Bonaire zijn knalroze flamingo’s te vinden. Bovendien is Bonaire een van de weinige broedplaatsen ter wereld van de zalmroze flamingo, met een populatie tussen de 15.000 en 20.000 sterk.

Tags

Gerelateerde artikelen

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.