fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Icelandair schiet noodlijdend Cabo Verde te hulp

Een dochtermaatschappij van Icelandair gaat de Kaapverdiaanse maatschappij TACV Cabo Verde helpen om weer gezond te worden. De Kaapverdiaanse carrier verkeert al langere tijd in problemen. Dit melden beide partijen in een persbericht.

Het IJslandse Loftleidir Icelandic is een dochter van Icelandair en least onder andere vliegtuigen. De maatschappij kijkt uit naar de samenwerking met Cabo Verde, waar het al langere tijd rommelt. “We geloven dat Cabo Verde in een goede positie is om voordeel te halen uit de unieke locatie van Kaapverdië”, stelt Erlendur Svavarsson, senior vice president Marketing bij het IJslandse bedrijf.

Toezicht
De IJslanders gaan het overzicht houden op de marketing, sales en het routenetwerk van TACV. Ook wordt Loftleidir verantwoordelijk voor het opnieuw opbouwen van de Kaapverdiaanse vloot. In het komende winterseizoen verhuurt Loftleidir al één vliegtuig aan de maatschappij.

Financiën
TACV Cabo Verde, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Kaapverdische Eilanden, heeft al een tijdje problemen. De maatschappij had in het verleden routes naar Europa en naar Zuid-Amerika, maar schortte een deel van de routes op door financiële problemen. Door de problemen moest de maatschappij ook personeel ontslaan.

Beslag
Een Boeing 737-800 van de maatschappij werd in februari 2016 op Schiphol aan de ketting gelegd omdat leasemaatschappij AerCap nog geld kreeg van het bedrijf. Dat bewuste toestel is inmiddels door AerCap weer ondergebracht bij een andere maatschappij.

Verkoop
Na de herstructurering wil de Kaapverdiaanse regering het staatsbedrijf verkopen, samen met de gronddivisie van TACV, die de afhandeling verzorgt op alle Kaapverdiaanse luchthavens.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button