AirlinesIncidentenOnderwerp

Japans onderzoek naar ‘late’ takeoff 747-8

De Japanse Transport Safety Board onderzoekt de start van een Boeing 747 op Tokyo Narita. De Boeing had volgens onderzoekers veel ruimte nodig om op te stijgen en kwam pas vlak voor het einde van de baan los.85 meter
De vlucht in kwestie was een vrachtvlucht die werd uitgevoerd door een 747-8F van Polar Air Cargo. Het toestel voerde een vlucht uit van Tokyo naar Shanghai en kwam volgens de JTSB pas 85 meter voor het einde van de baan los van de grond. De bewuste startbaan is 2500 meter lang. De vlucht verliep zonder problemen; het toestel landde veilig in Shanghai.

Overrun
De luchtvaartautoriteit kwalificeert de start van de 747 als ‘gelijk aan overrun’, waarbij het toestel achter de startbaan terechtkomt. De maatschappij liet aan de Aviation Herald weten dat de motoren op een verkeerd vermogen waren ingesteld en dat dit pas vlakbij het einde van de baan gecorrigeerd werd.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.