fbpx
AirlinesFlight ReportsNaast het nieuwsNieuwsReviewsTravelVideo

Review: met WOW air naar IJsland | Video

Airline: WOW air
Route: Amsterdam-Keflavik
Toestel: A321-200
Klasse: Economy
Service: Buy-on-board
Beoordeling*:  

WOW air is als IJslandse airline sterk in opkomst. In Juni 2017 vloog een gastredacteur van Up met WOW air van Amsterdam naar Keflavik in IJsland. De prijs van het retourticket was ongeveer 125 EUR, inclusief stoelselectie voor een standaard stoel.

De vlucht, uitgevoerd met TF-GMA, een vrij nieuwe Airbus A321-200, vertrekt vanaf de B-pier op Schiphol. WOW biedt geen lounge-services, dus is het wachten in de terminal, bij de gate. Tijdens het wachten wordt gecontroleerd of handbagage al wel betaald is – is dat niet zo, dan moet dat alsnog.

Voor de vlucht was een standaard-stoel geselecteerd, 26F, á 6,99 EUR. Deze stoel is een goeie deal, want staat bij WOW niet bekend als XL-seat (waar meer voor betaald moet worden dan een standaard stoel), maar heeft wel ‘infinite legroom’ – oneindig veel beenruimte. Let wel op; niet alle A321’s van WOW hebben dezelfde indeling – tijdens de retourvlucht zat er op de (nieuwere) ‘TF-NOW’ een stoel voor 26F, waardoor er slechts normale beenruimte was.

Infinite legroom
Normale beenruimte

Nadat iedereen aan boord is (de vlucht was niet vol), wordt bij een ondergaande zon getaxiet naar de Polderbaan. Na take-off komen al snel de trolleys met buy-on-board spullen langs. Ik neem een biertje.

Na een rustige vlucht van ongeveer drie uren landen we, door een dik wolkendek, in een grijs Keflavik. Het toestel parkeert op een remote stand en er worden bussen ingezet om de passagier bij het terminal gebouw te krijgen.

Een prettige vlucht, gezien de prijs en de goeie stoel. Boek echter wel op tijd om de beste prijs te krijgen en let bij het selecteren van je stoel op de seatmap.

Video
Bekijk hieronder de video:

Deze video is door YouTube-kanaal NeverNotFlying beschikbaar gesteld voor Up. NeverNotFlying heeft nog veel meer flight report video’s in Economy, Business en First!

*Sterren worden uitgedeeld door de maatschappijen te vergelijken binnen de eigen categorie. Een business class vlucht kan dus net zoveel sterren hebben als een LCC-vlucht.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Sieto van der Heide

Redacteur / YouTuber. Sieto maakt sinds 2015 video's voor zijn YouTube-kanaal NeverNotFlying en deelt die video's ook op Up. Vliegt graag in first class, maar businessclass of economy is ook prima, zolang het maar vaak en ver is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button