AirlinesFrequente reizigerOnderwerpVliegvelden

United verplaatst 767’s na klachten crew

United Airlines verplaatst in oktober een aantal Boeing 767’s van Chicago en Washington naar de luchthaven van Newark en andersom. Dit gebeurt om het cabinepersoneel tegemoet te komen in een langlopend conflict over de contracten.

Verschillen
De United-crew bestaat uit personeel van verschillende voormalige maatschappijen. Cabinepersoneel wat eerst voor Continental werkte, heeft een ander contract dan het oorspronkelijke United-personeel.

Centraliseren
Door de Boeing 767-400’s te verplaatsen, centraliseert United de inzet van de verschillende groepen cabinepersoneel. De voormalige crew van Continental komt op de 767-400′ vanaf Newark te werken en het personeel van United gaat aan de slag op de 767-300’s die naar Washington verplaatst worden.

Senioriteit
De maatregel wordt genomen om problemen met de senioriteit van de cabinecrew op te lossen. “Dit zorgt ervoor dat senior cabinepersoneel minder reserve hoeft te staan terwijl we nieuw personeel aannemen”, aldus John Slater, vice-president inflight bij United in een brief aan het personeel.

Erfenis
Dat het cabinepersoneel nog op verschillende contracten werkt, is een erfenis uit het verleden. Nieuw personeel krijgt een contract met meer mogelijkheden dan het oude personeel Dit kan pas worden opgelost als United een nieuw personeelsmanagementsysteem in gebruik neemt. Naar verwachting gebeurt dat eind 2018.

Financieel
Door de vliegtuigen te verplaatsen, hoopt United tijdelijk problemen af te wenden. Het kost de maatschappij wel extra geld, maar dat lijkt geen issue. “Het is gewoon het juiste ding om te doen”, stelt Slater.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close