IncidentenOnderwerpVeiligheid

Birdstrike Air Force Two

Air Force Two, het vliegtuig van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence, heeft vrijdagavond een vogel geraakt tijdens het opstijgen.De Boeing 757 was net vertrokken van Indianapolis toen passagiers bij de motor een heftige flits zagen. Een vogel was in de motor gezogen. Na een check bleek er geen schade aan de motor te zijn en besloot de piloot om door te vliegen.

Naast de baan
Het is niet de eerste keer dat het toestel van de vicepresident bij een incident is betrokken. In oktober 2016 raakte Air Force Two, destijds een Boeing 737, na de landing op LaGuardia in New York naast de baan. Dat gebeurde in slecht weersomstandigheden. Niemand raakte bij dat incident gewond.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen