AirlinesFrequente reizigerOnderwerpSchiphol

Delta nog heel augustus met 747 naar Schiphol

Delta Airlines blijft nog de hele maand een Boeing 747 naar Schiphol inzetten. Dat heeft de maatschappij zaterdag bekend gemaakt.Oorspronkelijke zou de inzet van de 747 op 16 augustus stoppen. Maar de maatschappij heeft het rooster aangepast, waardoor nog heel augustus het toestel op de route Detroit – Amsterdam wordt ingezet.

Vijf extra

Dat betekent dat er nog vijf extra vluchten worden gevlogen. De laatste vlucht naar Amsterdam is op 26 augustus. Een dag later vertrekt het toestel weer naar Detroit. Vanaf 27 augustus wordt de route met een Airbus A330-300 uitgevoerd.

Laatste 747
Delta is bezig met het uitfaseren van de Boeing 747. Het toestel dat op Amsterdam vliegt, is een van de laatste zeven die nog gebruikt woorden door de Amerikanen. In totaal heeft de maatschappij 36 747’s gehad. Het laatste toestel moet dit jaar de vloot verlaten. De 747 wordt vervangen door de A350.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen