fbpx
Foto-artikelIncidentenMilitairOnderwerpen

F-18 crasht op Bahrein

Een F18 van de Amerikaanse marine is zaterdagmiddag op het vliegveld van Bahrein neergestort. De piloot wist zich met de schietstoel in veiligheid te brengen. Het vliegveld was tijdelijk dicht.

Volgens een verklaring van de Amerikaanse marine had het toestel motorproblemen en kon het niet meer op tijd tot stilstand komen. Daardoor raakte het toestel van de baan. Op foto’s is te zien dat het toestel in het zand is blijven steken en met de neus omhoog stond.

Training
De F-18 was van het vliegdekschip USS Nimitz opgestegen voor een trainingsvlucht. Tijdens de vlucht zou het motorproblemen hebben gekregen en wilde daarom op Sheikh Isa Air Base landen. Dit lukte niet en de piloot week uit naar het commerciële vliegveld.

Vertragingen
Volgens de autoriteiten was het een klein incident, dat wel veel vertraging veroorzaakte. Een aantal vluchten moest uitwijken en onder meer vluchten van Gulf Air, Air India Express and Fly Dubai liepen vertraging op. Na enkele uren konden alle vluchten weer volgens dienstregeling vertrekken en landen.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button