fbpx
HelikoptersIncidentenNieuwsOnderwerpenVideo

Helikopter crash Charlottesville: 2 doden

In de Amerikaanse stad Charlottesville is zaterdagavond een politiehelikopter gecrasht. Daarbij zijn de twee inzitten omgekomen. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

De helikopter, een Bell 407, vloog een patrouillevlucht bij de rellen in die stad, toen het net buiten het centrum bij een golfclub in de bossen neerstortte. De twee inzittenden, de 48-jarige luitenant Jay Cullen en agent Berke MM Bates, kwamen daarbij om het leven. Op de grond raakte niemand gewond.

‘Tragische dag’
“Als staatspolitie rouwen we om deze afloop van een toch al tragische dag,” laat de politie van de staat Virginia weten. “Luitenant Cullen was een gerespecteerde piloot en Bates was een aangename toevoeging aan de lucht-eenheid. Hun dood is een enorme schok voor ons als politie en voor de staat.”

Gouverneur
De gouverneur van Virginia, Terry McAuliffe, kende beide agenten persoonlijk. “We zijn zeer aangedaan door het verlies van Jay en Berke, die beide goede vrienden waren. (…) Onze gedachten gaan uit naar de vrouwen en kinderen en we zijn er om steun te bieden in deze moeilijke tijden.”

President Trump
Ook president Trump lieten weten geschokt te zijn door de crash. Op Twitter bracht hij zijn condoleances over aan de familie en collega’s van de twee agenten. “Jullie zijn de beste die dit land voortbrengen.”

Rellen
De helikopter was in Charlotteville om agente te ondersteunen bij de rellen die waren uitgebroken bij een mars van extreem rechts. Een auto reed daar in op een groep tegendemonstranten. Daarbij kwam een 32-jarige vrouw om het leven. De politie was met een grote macht aanwezig en de gouverneur had de noodtoestand afgekondigd.

Oorzaak
De oorzaak van de crash is nog niet bekend. Onder meer de FAA, NTSB en lokale autoriteiten zijn op de rampplek aanwezig en hebben een onderzoek ingesteld.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button