IncidentenOnderwerpVliegvelden

Honderden vluchten geschrapt door regen China

Door hevige regen en onweer zijn in Peking zaterdag honderden vluchten geschrapt. Ook zondag moeten reizigers rekening houden met vertragingen en annuleringen.Zeker 241 inkomende en 181 uitgaande vluchten op het internationale vliegveld van Peking zijn zaterdag geannuleerd door het slechte weer. Onder meer onweer, hagel, windstoten en overstromingen teisteren de Chinese hoofdstad.

Normaal
In de zomer is slecht weer in Peking vrij normaal, waardoor er veel vertragingen ontstaan. Ook elders in het land is het slecht weer en hebben vliegvelden last van vertragingen. Zo zijn er op de vliegvelden van Shanghai, Nanjing en Hangzhou ook veel vluchten geraakt. Het slechte weer is een uitloper van een tornado in Mongoliƫ, waarbij zeker vijf doden vielen.

Zondag
Ook zondag wordt nog veel slecht weer verwacht en moeten reizigers rekening houden met vertragingen en geannuleerde vluchten.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen