HelikopterIndustrieOnderwerpProfessional

Iran in gesprek over koop 48 Airbus-helikopters

Iran praat met Airbus over de verkoop van een groot aantal helikopters. De Iraanse regering wil volgens diverse Iraanse media 48 toestellen kopen bij de Europese vliegtuigbouwer. Om welke types het gaat, is nog niet duidelijk.

reddingshelikopters
Volgens het Iraanse persbureau Mehr News zijn 45 helikopters bestemd voor de medische reddingsdiensten. De drie ander helikopters zijn bestemd voor de marine en havendienst, die nog een aanbesteding gaan uitschrijven. “De koop wordt afgehandeld door het ministerie van wegen en stedelijke ontwikkeling”, aldus onderminister Asghar Fakhrieh Kashan. Het ministerie speelde ook bij de grote vliegtuigdeal met Airbus al een belangrijke rol.

Eén overeenkomst
De Iraniërs proberen volgens Fakhrieh Kashan om de overeenkomst voor de passagiersvliegtuigen open te breken en uit te breiden met de 48 helikopters. Op die manier houden ze één overeenkomst met Airbus. Een woordvoerder van Airbus wil tegenover persbureau Reuters geen commentaar geven op de mogelijke gesprekken.

200 toestellen
Iran tekende eind 2016 voor meer dan 200 toestellen bij diverse vliegtuigbouwers, waarvan een groot deel bij Airbus terechtkwam. De eerste vliegtuigen konden al vrij snel geleverd worden, omdat Airbus ze nog had staan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close