fbpx
EmbraerKLMNieuwsOnderwerpen

Cabinedruk valt weg in KLM Embraer

In een Embraer 190 van KLM is vanochtend tijdens een vlucht van Amsterdam naar Cagliari de cabinedruk weggevallen. Daardoor moest het toestel uitwijken naar Genua.

Vlucht KL941 vloog op 39.000 voet toen het toestel even voor half elf vlak bij de Italiaanse stad Genua een duikvlucht maakte. Ook zou het toestel volgens mensen op Twitter een squawk 7700 hebben verzonden.Drukverandering

Een woordvoerder van KLM heeft aan RTL Nieuws laten weten dat er een decompressie aan boord was; de luchtdruk in de cabine veranderde. Ook kwamen de zuurstofmaskers naar beneden. Daardoor moest de piloot snel dalen. “Er was geen paniek aan boord,” aldus de woordvoerder.

Details van vlucht KL941. Screenshot Flightradar24

Genua
Uit voorzorg is de Embraer naar de Italiaanse stad Genua uitgeweken. Daar is het toestel veilig geland. Niemand raakte gewond bij het incident. Er wordt nu bekeken of het toestel ter plekke gerepareerd kan worden, of dat er een vervangend toestel komt de om de passagiers alsnog naar Sardinië te vliegen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button