AirlinesFinancieelOnderwerpProfessional

Mogelijk weer staatssteun voor South African

De Zuid-Afrikaanse regering denkt na over mogelijk financiële steun voor het noodlijdende South African Airways (SAA). Dat heeft de minister van Financiën laten weten.De overheid denkt na over een financiële injectie van bijna 900 miljoen euro. “We zijn daarover in discussie en in oktober zal een antwoord volgen,” aldus Malusi Gigaba, de minister van Financiën.

Faillissement

SAA staat op de rand van een faillissement door een gebrek aan cashflow. Daardoor kunnen de huidige operationele kosten niet gedekt worden. Dat komt voornamelijk door onrendabele routes en inefficiënt brandstof-management.

Staatssteun
Eerder kwam de Zuid-Afrikaanse overheid al met geld over de brug. In juli werd er nog een groot bedrag in het bedrijf gepompt, zodat het niet failliet zou gaan. Ook word gekeken over er een regeling met schuldeisers getroffen kan worden voor september. De regering van Zuid-Afrika is grootaandeelhouder.

Moe
Eerder liet Gigaba nog weten dat het over zou moeten zijn met de staatssteun voor SAA:“Zuid-Afrikanen zijn ziek en moe van het steunen van SAA”. In 2014 stond de maatschappij ook al op de rand van de afgrond. Een minister noemde Sout African toen al “technisch failliet”.

Tags

Gerelateerde artikelen

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.