AirlinesNaast het nieuwsNieuwsOpmerkelijkOverig nieuws

Qatar maakt prijsfout maar houdt woord

Een foutje bij Qatar Airways afgelopen week. Een aanbieding voor businessclass tickets bleek niet de goede prijs te hebben. In plaats van de tickets in te trekken, laat de maatschappij ze toch voor die prijs gaan.Vietnam
Op de website van de Qatarezen stond afgelopen week een mega aanbieding. Reizigers konden voor nog geen 700 euro van Ho Chi Min stad in Vietnam, via Doha naar de VS reizen. Normaal al een goede prijs, maar deze tickets waren voor de businessclass.

Viral
Qatar Airways kwam er snel achter dat het een fout was, maar toen was het al te laat. De aanbieding ging viral in binnen no time hadden duizenden mensen een ticket geboekt naar onder meer Chicago, New York en San Francisco. Ook stonden nog vele reserveringen in het systeem klaar, toen de aanbieding werd ingetrokken.

Geldig
In plaats van alle boekingen in te trekken en daarvoor excuses te maken, hield Qatar woord. Alle aangekochte tickets blijven geldig. Ook de reserveringen die door het systeem automatisch verwijderd werden, worden alsnog voor de aanbiedingsprijs verkocht.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen