InnovatieMilitairOnderwerp

Alle DJI-drones leger VS aan de grond

De leiding van het Amerikaanse leger houdt alle drones van het Chinese Dajiang Innovation (DJI) aan de grond vanwege ‘cyberrisico’s’ van de drones. De richtlijn geldt voor alle afdelingen van het leger.

Volgens een memorandum gaat het niet alleen om de drones DJI, maar ook om alle systemen die technologie en software van de Chinese fabrikant gebruiken. Alle onderdelen is bevolen ‘om het gebruik van de drones te stoppen, alle applicaties te verwijderen, batterijen en opslagmedia te verwijderen en alles veilig op te slaan.’

Andere apparaten
Het gaat om alle systemen die componenten van DJI gebruiken, waaronder ook vluchtcomputers, camera’s, radio’s, batterijen, snelheidsbegrenzers, GPS-apparaten en controllers.

Rapport

Het bevel komt nadat een onderzoekslab van het Amerikaanse ministerie van Defensie en de Amerikaanse Marine een rapport hadden geschreven, waarin wordt gesproken over ‘dreigingen en zwakheden in de beveiliging.’

Oneerlijke speculatie

DJI is niet vooraf op de hoogte gebracht van het bevel en waarschuwt voor ‘oneerlijke speculatie’. “Het Amerikaanse leger heeft niet uitgelegd waarom het ineens onze producten in de ban heeft gedaan, wat het verstaat onder ‘cyberrisico’s’ en of andere drone merken ook aan de grond gehouden worden,” laat het bedrijf in een verklaring weten.

Onduidelijk

Hoe lang het bevel van de legerleiding geldt, is niet duidelijk. In een reactie laat het Pentagon weten dat het bevel opnieuw bekeken wordt en daarom geen verder commentaar wil geven.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close