fbpx
Naast het nieuwsNieuwsOpmerkelijk

Foutje: man moet naar Londen, eindigt in Las Vegas

Een Britse zakenman moest onlangs van Keulen naar Londen vliegen, maar belandde door zijn eigen onoplettendheid en een foutje van het luchthavenpersoneel in Las Vegas, zo meldt de Daily Mail.

Groot vliegtuig
Toen de 29-jarige Samuel Jankowsky op 30 juni in de Airbus A330 van Eurowings stapte, viel het hem al op dat het een behoorlijk groot vliegtuig was voor zo’n korte vlucht. Toch besteedde hij er verder geen aandacht meer aan, zette zijn hoofdtelefoon op en viel in slaap.

Voorbij Verenigd Koninkrijk
Een uur later werd Jankowsky wakker en zag hij op de kaart dat zijn vlucht al voorbij het Verenigd Koninkrijk was gevlogen. Een andere passagier vertelde de geschrokken Brit dat hij in het vliegtuig naar Las Vegas zat. Hij kon niets anders doen dan wachten tot ze zouden landen en informeerde via Whatsapp zijn wachtende vrouw.

Crimineel
Aangekomen in Las Vegas werd Jankowsky door de immigratiedienst naar eigen zeggen “behandeld als een crimineel” en meteen op de terugvlucht naar Keulen gezet, die gauw zou vertrekken. Terug in Keulen weigerde Eurowings hem alsnog naar Londen te vliegen, waardoor hij de volgende dag een andere vlucht vanaf Stuttgart Airport moest nemen.

Lachen
Uiteindelijk kwam de zakenman twee dagen later dan gepland thuis. Aan hotelkosten in Duitsland, de aanschaf van een nieuw vliegticket naar Londen en extra maaltijden was hij ruim 800 euro kwijt. Toch kan Jankowsky wel lachen om de hele situatie: “Ze zouden een film over mij kunnen maken”.

Reactie
Eurowings benadrukt in een reactie tegenover de Daily Mail dat de vliegveiligheid nooit in gevaar is geweest en dat de zaak inmiddels met Jankowsky is opgelost. De Duitse budgetmaatschappij heeft diepgaand onderzoek gedaan en daaruit bleek dat er aan de gate een fout was gemaakt bij het controleren van de boarding pass.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button