fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Airberlin vraagt faillissement aan

De Duitse maatschappij Airberlin heeft vandaag een faillissement aangevraagd, zo meldt persbureau AP. Dit komt nadat aandeelhouder Etihad geweigerd heeft om nog meer geld in het bedrijf te pompen.

Overbruggingskrediet
Airberlin heeft van de Duitse overheid een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro gekregen om de vluchten voorlopig door te laten gaan. Als dit niet was gebeurd, dan zouden duizenden reizigers in het buitenland gestrand zijn.

Overname
Waarschijnlijk wordt Airberlin nu in afzonderlijke delen opgehakt en verkocht. Concurrent Lufthansa zegt interesse te hebben in een gedeeltelijke overname en al aan onderhandelingen te zijn begonnen.

Tweede maatschappij
Airberlin is de tweede maatschappij van Duitsland en lijdt al jarenlang verlies. Etihad nam in 2011 een belang van 29 procent in het bedrijf, maar het lukte ook de Arabieren niet om het tij te keren.

Nederlanders
Bij Nederlanders was Airberlin relatief populair, omdat het vanaf Dusseldorf Airport (vlak over de grens bij Venlo) naar Curacao en diverse bestemmingen in de Verenigde Staten vliegt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button