NL nieuwsOnderwerpSchiphol

Schiphol volledig op Nederlandse wind

De Royal Schiphol Group, waaronder ook de luchthavens Eindhoven, Lelystad en Rotterdam-The Hague vallen, stapt in 2018 volledig over op Nederlandse windenergie voor de stroomvoorziening. Daarmee wil het staatsbedrijf milieuvriendelijker worden.Overeenkomst
Voor de windenergie is de Schiphol Group woensdag een overeenkomst aangegaan met Eneco, dat vijftien jaar lang de elektriciteit zal leveren. Het gaat om 200 GWh per jaar, vergelijkbaar met het verbruik van een middelgrote stad als Delft (ongeveer 60.000 huishoudens).

Duurzamer
Directeur Jos Nijhuis van de Schiphol Group: “Voor het afsluiten van ons nieuwe energiecontract hebben we niet eens nagedacht over iets anders dan in Nederland opgewekte duurzame stroom. Want een ding staat vast: de luchtvaart moet en kan duurzamer.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.