NL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol

Drukste maand ooit voor Schiphol – cijfers

Juli 2017 was de drukste maand ooit voor Schiphol met 6,7 miljoen passagiers. Dat zijn er gemiddeld 216.000 per dag, met een piek van 235 duizend passagiers. Er waren 5,6 procent meer passagiers in die maand ten opzichte van een jaar eerder. Tot en met juli zag Schiphol in 2017 39 miljoen passagiers.Bestemmingen
Van de 6,7 miljoen passagiers vlogen er 4,9 miljoen binnen Europa. Er gingen 41 procent meer mensen naar Kroatië, ten opzichte van een jaar eerder, 30 procent meer naar Polen en 19 procent meer naar Griekenland.

ICA
Op intercontinentale vluchten waren er 4,1 procent meer passagiers; in totaal 1,8 miljoen mensen kozen een verre bestemming. De grootste groei was op vluchten naar Noord-Amerika.

Vluchten
Het aantal vluchten steeg met 2,7 procent naar 46,5 duizend. Het aantal nachtvluchten steeg relatief het meest met 6,5 procent naar 2500 stuks. Het vrachtvervoer steeg met 6,5 procent naar een kleine 150.000 ton.

Concurrentie
Schiphol was de nummer 3 van Europa. Op Parijs Charles de Gaulle waren 6,8 miljoen passagiers. Heathrow is weer de nummer één met 7,5 miljoen reizigers. Schiphol is in gevecht met Parijs om over heel 2017 de nummer twee te worden. De luchthaven weet het gemiddelde groeipercentage van 8,7 procent dat het tussen januari en juni behaalde in juli niet vast te houden.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.