Frequente reizigerNL nieuwsOnderwerpSchiphol

Uitwijkers en annuleringen Schiphol door mist

Vanochtend was er dichte mist op Schiphol. Dat zorgde voor vertragingen tot een uur en vliegtuigen die uit moesten wijken naar andere luchthavens.Mist
De mist kwam zo rond zes uur vanochtend opzetten en was vanaf zeven uur een dichte mist geworden. De omstandigheden waren zo dat het voor het KNMI reden was om een code geel uit te geven. Volgens een woordvoerder van Schiphol had de mist invloed op de operatie, maar was de impact niet heel groot. “De vertragingen liepen op richting een uur”, zo zegt hij tegen Up. Het ging met name om aankomende vluchten.

Uitwijkers
Vier vliegtuigen moesten uitwijken naar andere luchthavens. “Twee gingen er naar Frankfurt en twee naar Brussel”, aldus de voorlichter. KLM moest noodgedwongen 35 Europese vluchten annuleren, zo zegt een woordvoerder van KLM desgevraagd.

Afname
“Nu de zon doorgebroken is, verwachten we dat de vertragingen snel af zullen nemen”, zegt de Schiphol zegsman. Volgens KLM zullen de vertragingen doorwerken tot in de loop van de dag.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.