fbpx
IncidentenNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

‘Meer incidenten Schiphol dan andere luchthavens’

Ernstige incidenten vinden veel vaker plaats op Schiphol dan op andere grote luchthavens in de wereld. Dat meldt het AD.

Bijna
Het gaat om incidenten waarbij een vliegtuig, voertuig of persoon in de beschermde zone komt van een baan waar op dat moment net een vliegtuig landt of wil opstijgen. Het kan dan gaan om een bijna-botsing.

Incidenten
De luchthaven telde vorig jaar 47 van dit soort incidenten, waar New York JFK slechts vijf incidenten waarnam, en London Heathrow dertien.

Complex
Volgens het AD is de voornaamste oorzaak dat het vliegveld een complexe layout heeft omdat de landingsbanen in alle richtingen liggen. De Nederlandse luchtverkeersleiding zegt dat er in Nederland vaker melding wordt gemaakt van dit soort voorvallen dan in andere landen. Schiphol zegt in een reactie dat het ‘een veilige luchthaven is die voldoet aan alle veiligheidsniveaus van nationale en internationale regelgeving’.

Opheldering
Naar aanleiding van de berichtgeving van de krant wil De Tweede Kamer opheldering van staatssecretaris Sharon Dijksma.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button