LiefhebberNaast het nieuws

Bombardier onthult eerste CS-300 voor Korean Air

De eerste CS-300 voor Korean Air begint kleur te krijgen. Bombardier heeft het toestel in de lichtblauwe kleuren van de maatschappij gespoten, zo is te zien op een video die bouwer deelde.

Korean Air heeft tien CS-300’s besteld. Het eerste exemplaar moet dit najaar worden afgeleverd. Korean is daarmee de eerste maatschappij in Azië die het vliegtuig in gebruik neemt.

Speciaal moment
Rob Dewar, vice president C-Series noemt het een speciaal moment om de C-Series in een gloednieuw kleurenschema te zien. “Het schilderen van een vliegtuig is een complex artistiek en chemisch proces dat het laatste visuele karakter geeft aan dit majestueuze vliegtuig”, aldus Dewar.

Testen
Het vliegtuig ondergaat in Mirabel de laatste testen, waarna het wordt overgedragen aan Korean. Wanneer dat exact gebeurt, is nog niet duidelijk. De maatschappij wil dit jaar zeven toestellen aan de vloot toevoegen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.