fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpenVeiligheidVliegvelden

Nieuwe landingsregels San Francisco na bijna-crash

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft de landingsprocedures op de luchthaven van San Francisco aangepast na het incident met een A320 van Air Canada. Het toestel veroorzaakte in juli bijna een ramp op de luchthaven. Dit meldt FlightGlobal.

Taxibaan
De piloten van de bewuste vlucht landden op 7 juli bijna op een drukke taxibaan, omdat ze die baan aanzagen voor de landingsbaan die er parallel aan loopt. Door ingrijpen van de luchtverkeersleiding maakten de vliegers een go-around. De parallelle landingsbaan was gesloten tijdens het incident. Op de taxibaan bevonden zich meerdere vliegtuigen met passagiers erin.

Approach
Na het incident zijn de landingsprocedures aangepast. Piloten mogen onder bepaalde omstandigheden geen visual approaches meer uitvoeren in de nachtelijke uren. Dit geldt bijvoorbeeld als de parallelle landingsbaan gesloten is, stelt de FAA. Als dat het geval is, moeten de verkeersleiders een ILS-landing laten uitvoeren. Dit helpt piloten om voor de juiste baan uit te komen, aldus de FAA.

Bezetting
Naast de landingsprocedure is ook de bezetting in de verkeerstoren van San Francisco aangepast. Er moeten nu twee luchtverkeersleiders aan het werk zijn tot de laatste piek van inkomende vluchten over is. Volgens de FAA zijn de wijzigingen “direct” na 7 juli ingevoerd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button